Terapii
Individuale

Terapiile individuale ofera ajutor specializat si suport pentru gasirea de solutii si depasirea unor perioade dificile sau de suprasolicitare, dar si atingerea obiectivelor fiecarui individ in parte.
Psihoterapia este un domeniu interdisciplinar situat la granita dintre psihologie si medicina, reprezentand o modalitate de tratament axata pe reducerea sau eliminarea unor simptome, tulburari psihice, stari de suferinta psihosociala sau psihosomatica, comportamente disfunctionale.

Terapia
Cognitiv-Comportamentala

Problemele emotionale sunt consecinta unor distorsiuni cognitive, ganduri automate dobandite in functie de experientele de viata ale fiecarei personae si de interpretarea oferita acestora. Obiectivele acestei terapii constau in identificarea gandurilor irationale si invalidarea acestora prin argumentare logica, eliminarea comportamentelor dezadaptative.
https://innerlife.ro/wp-content/uploads/2021/09/terapii-individuale1.jpg
https://innerlife.ro/wp-content/uploads/2021/09/terapia-de-cuplu-1280x1280.jpg

Terapia
De Cuplu

Psihoterapia de cuplu se bazează pe același concept ca psihoterapia individuală, însă se concentrează simultan atat pe experiențele individuale ale pacientilor, cât și pe comunicarea dintre ei. Scopul acestui fel de terapie este ca cei doi parteneri sa se raporteze unul la altul, într-un fel care să îi avantajeze pe amândoi și să îi ajute să se dezvolte împreună. Acest tip de terapie are ca scop atingerea unor obiective de cuplu şi nu a unor obiective individuale. Cei doi parteneri ai cuplului îşi vor fixa ţeluri comune, pe care vor încerca să le atingă cu ajutorul psihoterapeutului.

Terapia de familie

Psihoterapia de familie este o formă de terapie care urmărește reducerea stresului și a conflictului prin îmbunătățirea sistemelor de interacțiune dintre membrii familiei. Ceea ce distinge terapia de familie de terapia individuală este perspectiva sau cadrul ei care se adresează tuturor membrilor care compun respectiva familie: îi implică pe partenerii de cuplu dar și pe copiii acestora și eventual, îi poate implica și pe alți membrii ai familiei extinse.

Terapia
Pentru Copii

Dezvoltarea emoțională, socială și fizică a copiilor de vârstă mică are un efect direct asupra evoluției lor generale. Copilăria este cea mai importantă experiență formatoare din viața oricărui om. De aceea, este esențial ca în această perioadă, copilul să fie fericit, să își dezvolte curiozitatea și încrederea în sine. Pentru a ne asigura de acest lucru, psihoterapia pentru copii are ca scop înfrumusețarea experienței copilăriei și de a depăși orice insecuritate care apare în drum, dar mai ales intelegerea si cunoasterea emotiilor. Experiențele timpurii ale copiilor - legăturile pe care le formează cu părinții și primele experiențe de învățare - afectează profund dezvoltarea lor fizică, cognitivă, emoțională și socială.
https://innerlife.ro/wp-content/uploads/2021/09/copii.jpg
https://innerlife.ro/wp-content/uploads/2021/09/teamwork.jpg

Terapia
De Grup

Terapia de grup este o formă de psihoterapie care implică un terapeut, ce lucrează cu mai mulți oameni în același timp, formând un cadru sigur, unde pacienții pot vorbi despre problemele ce îi afectează. Efectele terapiei de grup sunt benefice atat in rezolvarea problemelor, cat si in dezvoltarea personala a fiecarui individ ce compune grupul prin ameliorarea deficiențelor de comunicare şi crearea relaţiilor interpersonale, exprimarea in mod direct si onest in fata altor persoane, dobandirea increderii in fortele proprii si imbunatatirea stimei de sine. În cadrul acestuia, fiecare persoana se poate regăsi pe sine şi poate obţine, într-o atmosfera de căldură şi suport afectiv, schimbarea dorită sau ameliorarea căutată.

Hipnoza
Clinica

Hipnoza urmăreşte aducerea la suprafaţă, la nivel conştient, a traumelor sufleteşti produse de-a lungul vieţii individului, mai ales în copilărie. Majoritatea suferinţelor psihice îşi au rădăcinile acolo, iar timpul nu vindecă, aşa cum se crede, chiar tot. Îngropate undeva în subconştient, e foarte important ca traumele să fie scoase la lumina, intelese şi remediate, iar prin constientizarea acestora sa fie descarcata tensiunea nervoasa si sa se produca vindecarea.

Hipnoterapia este o metodă alternativă de vindecare, care se utilizează pentru a crea schimbări subconștiente la un pacient sub forma unor răspunsuri, gânduri, atitudini, comportamente sau sentimente noi.